dilluns, 17 de desembre de 2012

Les píndoles del bon mestre

Avui, a l'assignatura "Estratègies d'Intervenció Educativa en la Primera Infància II" ens hem intercanviat els regals de l'amic invisible entre els companys de classe. Les consignes que havíem de seguir a l'hora d'elaborar el nostre regal eren dues: s'ha de fer a mà i s'ha d'acompanyar amb un text relacionat amb l'educació.

Us presento el regal que he elaborat. És un pot de vidre ple de Lacasitos i acompanyat amb una carta que diu així:Estimat amic invisible,
 
Sé que estudiar aquesta carrera t’ha donat moltes satisfaccions, encara que també t’ha fet sentir algunes estones de molt estrès. Fins acabar els estudis i, després, al llarg de la teva vida professional com a mestre/a, segurament, viuràs molts i diferents moments. Alguns d’ells seran molt enriquidors i ompliran la teva vida de felicitat, però, a vegades, altres moments et faran pensar que ja no pots més.

Aquest pot conté un remei molt antic contra els mals moments “Les píndoles del bon mestre”, confeccionades a partir de la selecció d’alguns dels xocolates més exquisits del món.

El xocolati té uns components amb propietats estimulants. Aquests actuen en el cervell desencadenant un sensació de benestar emocional i fan que el nostre cos s’estimuli. Això fa que ens trobem més actius i desperts davant estímuls externs, potenciant així la creativitat i la intel·ligència. A més, a nivell psicològic, la ingesta de xocolati s’associa a moments agradables i especials i ens transporta a moments de la nostra infantesa.

Abans del seu ús, segueix atentament les recomanacions que trobaràs a continuació:

Blau: Per quan necessitis paciència amb un infant, amb un company o amb tu mateix. Pren una píndola blava i compta fins a deu. T’ajudarà a aturar, a reflexionar i a no precipitar-te!

Taronja: Per quan a tu o als infants us manqui alegria. La píndola taronja t’ajudarà a recuperar les ganes de divertir-te, et farà veure la part positiva de les coses i omplirà la cara dels infants de somriures.

Vermell: Per recuperar l’amor pels infants i l’educació. Si a vegades oblides perquè ets mestre, la píndola vermella t’ajudarà a recordar quant estimes els infants.

Groc: Per quan necessitis inspiració. Quan et trobis estancat i no tinguis ganes de seguir aprenent, la píndola groga t’ajudarà a treure tota la creativitat i l’enginy que portes a dins! 

Blanc: Per quan caiguis en els extrems i necessitis recuperar la neutralitat i la  temprança. La píndola blanca t’ajudarà a cooperar, a unir idees i a treballar en equip.

Verd: Per quan et sentis estressat i ofegat. La píndola verda et farà recordar que la teva vida personal és valuosíssima i recuperaràs temps lliure per a tu, per fer coses que t’agraden i per estar amb els que més estimes.

Marró: Per quan trobis obstacles al llarg del camí. La píndola marró et farà abordar els problemes des d’altra perspectiva i et farà aprendre d’ells per a què hi surtis reforçat/da.

Això és tot amic invisible. Esper que no tinguis que emprar gaire aquest remei i també esper poder trobar-me amb tu pel camí per poder gaudir junts de les nostres experiències.
Et desitjo un bon Nadal i un feliç any nou!!

El teu amic invisible.


El meu regal li ha tocat a na Melissa, espero que li hagi agradat. A jo m'ha tocat un preciós portafotos fet per na Jéssica amb un mac pintat.

Ha estat una estona molt agradable i tots els regals han estat meravellosos!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada