dimecres, 21 de novembre de 2012

"Històries de vida, històries de bruixes..."


A l’assignatura Estratègies d’Intervenció Educativa II, un dels temes que hem tractat ha estat la identitat personal de l’infant. Per vivenciar en primera persona la importància d’aquest aspecte hem elaborat la nostra pròpia història de vida.

Donar-nos a conèixer davant el grup, fer introspecció per definir-nos com a persones, reflexionar sobre com ha estat el nostre camí, conversar amb els nostres avis i pares sobre com ha estat la seva infància i joventut, etc. ens ha servit per adonar-nos de la importància de treballar la identitat a l'etapa d'Educació Infantil i, també, a la resta d'etapes educatives. 

Si treballem la identitat amb aquest tipus de dinàmiques, farem que els infants es sentin únics i cobrirem la seva necessitat de sentir-se diferents de la resta. A més, aprendran a estimar-se, a viatjar al seu interior i, a la vegada, els ajudarà a sentir-se estimats i recolzats per la resta del grup.

Personalment, ha estat una experiència que m'ha fet sentir-me una persona única i especial. A més, m’ha ajudat a conèixer millor les meves companyes, les seves famílies, els seus amics, els seus fills, les seves parelles, etc. En definitiva, a totes aquelles persones que ens fan ser com som i que també ajuden a escriure les nostres històries de vida.

Ha estat un capvespre realment emocionant i cada una de les exposicions ha aportat moments molt especials: músiques, anècdotes, fotografies, vídeos, etc.

El nostre grup “Estratègicament Bruixes” ha preparat un conte que diu així: “Hi havia una vegada tres bruixes que varen decidir investigar sobre el seu passat. Conèixer els seus orígens era l’ingredient essencial per poder seguir escrivint la seva història juntes. La seva història comença així...” 

A continuació, hem narrat cada una la seva història de vida i hem acompanyat amb un vídeomuntatge de fotografies les nostres narracions. Aquí us deixo les fantàstiques fotografies que ens vam fer per il·lustrar la història. Hem emprat el Photoshop per retocar-les, així que també ha estat la manera d’aprendre a emprar aquest fantàstic programa.
                                                                       

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada